Je PC beschermen met meerdere beveiligingspaketten? Slim of stom?

Computerreparatie, problemen oplossen & les - Tel. 06-44748265

Je PC beschermen met meerdere beveiligingspaketten? Slim of stom?

November 30, 2014 Computer_Tips 0

Soms tref ik op een computer meerdere antivirus paketten aan. Dus Norton antivirus plus AVG antivirus. McAfee plus Avast. Of een antivirusprogramma met daarnaast nog een beveiligingspakket van UPC, KPN of een andere internetprovider. Is dat slim?

Het laat zich raden natuurlijk. Niet slim! Het kan zelfs voor flinke narigheid zorgen. Ik heb meegemaakt dat een dergelijke situatie een PC binnen enkele weken compleet onbruikbaar maakt. Virusscanners kunnen elkaar zien als “verdachte software”.  Je PC wordt een aardig strijdtoneel op die manier en het getergde apparaat heeft letterlijk geen tijd meer voor jou.

Dus wat is wel slim? Check of je meerdere virusscanner op je PC hebt staan, zoja, haal er één weg. Let op! Meestal bevat een beveiligingpakket van bv. KPN of UPC ook een virusscanner. Heeft u een dergelijk beveiligingspakket, ga e.e.a. na. Waar bestaat dit pakket uit?

Meerdere beveiligingspakketen of virusscanners op een PC hoeft niet altijd voor problemen te zorgen, maar de de kans op problemen is reeel en je computer zal er sowieso flink trager van worden.