Koop geen draadloze printer! (maar met USB kabel)

Computerreparatie, problemen oplossen & les - Tel. 06-44748265

Koop geen draadloze printer! (maar met USB kabel)

June 20, 2016 Uncategorized 0

Als er iets is wat vaak problemen geeft is het wel draadloze printers. Dat komt door de achterliggende techniek. Printer en computer communiceren namelijk niet simpeltjes direct met elkaar, maar via uw router (ja, dat kasje in uw meterkast, of in een hoekje van de kamer achter de bank).

En er wordt gebruik gemaakt van het complexe TCP/IP protocol. En omdat er slechts een heel klein schermpje op de printer zit, waarmee nauwelijks iets kan, is het heel lastig problemen oplossen als e.e.a. niet werkt. Je kunt bijzonder weinig doen als printer en router niet met elkaar willen communiceren, als ze elkaar niet ‘zien’. Je kunt alleen de procedure (eindeloos) herhalen waarmee printer en router elkaar opzoeken. Vaak via WPS, zoals dat heet. Tuurlijk werkt het vaak genoeg ook wel en als de communicatie tussen printer en router er eenmaal is, dan is verbinden met de computer zo gepiept. Helaas gebeurt het net iets te regelmatig dat printer en router niks van elkaar willen weten.

Dus, mijn tip is simpel en misschien voor de hand liggend: Als u een nieuwe printer koopt ga dan na of deze behalve draadloos, ook gewoon via een meegeleverde USB kabel aangesloten kan worden aan uw PC of laptop. Kun je tenminste nog printen als draadloos niet blijkt te werken.